Helse

Illustrasjonsfoto.

Hver femte sykehuslege vil slutte i jobben

En fersk undersøkelse viser at mange sykehusleger har bestemt seg for å slutte i sin nåværende jobb. Gode ledere minsker faren for at de gjør det.

Publisert Sist oppdatert

En ny norsk undersøkelse viser at hver femte sykehuslege har allerede bestemt seg for å slutte og begynne i en annen jobb.

Undersøkelsen tar for seg svarene til 971 leger som jobbet ved offentlige sykehus i Norge i 2016.

Ytterligere én av fem sykehusleger har ennå ikke bestemt seg for om de skal slutte eller ikke.

Gode ledere minsker risikoen

Gode ledere kan minske risikoen for at sykehusleger forlater sin nåværende jobb. Dette viser en undersøkelse som nå er publisert i BMC Health Services Research.

– Kraftig gjennomtrekk av helsepersonell er et problem over store deler av kloden, sier professor og førsteforfatter Pål Erling Martinussen ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap ved NTNU til Gemini som først omtalte studien.

Å miste høyt kvalifiserte folk koster også mye penger. Dermed kan det å finne årsakene til at sykehusleger slutter bidra til mer stabile forhold ved sykehusene.

Resultatene kan ha praktiske konsekvenser også. Ledelsesstil og strategier er det fullt mulig å gjøre noe med innad ved sykehuset, for eksempel gjennom workshops, veiledning og egenutvikling med mer.

– Legenes oppfatning av lederne og de organisatoriske forholdene påvirket om de hadde tenkt å slutte eller ikke, sier professor Martinussen.

Powered by Labrador CMS