Flyktninger

Generalsekretær Ann-Magrit Austenå i NOAS.

– Introduksjonsprogrammet for flyktninger må bli mer individuelt tilpasset

Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS) mener å øke tilgangen på praksisplasser vil øke andelen flyktninger som sikrer seg jobb eller tar utdanning etter introduksjonsprogrammet.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne uken skrev Dagens Perspektiv at seks av ti innvandrere er i arbeid eller utdanning etter at det har fullført det obligatoriske introduksjonsprogrammet.

Tallene fra Statistisk sentralbyrå viser at i 2015 var 66 prosent av mennene og 49 prosent av kvinnene i arbeid eller utdanning ett år etter at de hadde fullført introduksjonsprogrammet for nyankomne innvandrere.

– Det viktig at programmet samarbeider med arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjonene om forutsetninger for å ha folk i praksis. Målsetting med praksisplasser er arbeidstrening og erfaring for innvandrerne, ikke gratis arbeidskraft for arbeidsgiver, sier Ann-Magrit Austenå, generalsekretær i NOAS.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS