Samfunn

Da Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) holdt sine markeringer i Bergen og her i Oslo, ble det bråk. Det uvanlige var at mange av de sinte, unge mottdemonstrantene ikke respekterte politiet, og snarere gikk til angrep, forteller Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund.

Manglende tilstede­værelse lokalt ­undergraver respekten for ­politiet

Situasjoner der sint ungdom angriper og beleirer ­politiet, slik vi så etter SIAN-demonstrasjonene i Bergen nylig, kunne mest sannsynlig vært unngått dersom politiet hadde hatt mer ressurser til forebygging.

Publisert Sist oppdatert

Det mener lederen i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad.

– Mange av de ungdommene som angrep politiet i Bergen, var man tett på tidligere. Men i dag har man ikke ressurser til å følge opp, sier Bolstad.

– Politireformen har gitt oss et mer profesjonalisert politi, men på veien har vi mistet viktig lokalkjennskap. Når kontakten med nærmiljøene forsvinner, går det utover forebyggingsarbeidet og man mister viktig kontakt med ulike grupper.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS