Samfunn

Andelen som har fått dårligere fysisk form ligger så langt i år hele 9 prosentpoeng over gjennomsnittet for pandemien.

Mer enn hver tredje nordmann er i dårligere form under pandemien

Blant de unge gjelder det annenhver person.

Publisert Sist oppdatert

Så langt i år sier mer enn hver tredje nordmann (36 prosent) at de har fått dårligere fysisk form etter korona.

12 prosent sier at de har fått bedre fysisk form, mens omtrent annenhver nordmann (52 prosent) sier at formen er uendret, viser tall fra norsk koronamonitor fra Opinion.

Andelen som har fått dårligere fysisk form ligger så langt i år hele 9 prosentpoeng over gjennomsnittet for pandemien.

– På slutten av fjoråret fikk folk flest stadig dårligere fysisk form. Dette har forverret seg ytterligere så langt i år, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Trent inne

Nesten tre av fire nordmenn (73 prosent) har trent innendørs eller utendørs den siste uken, slik som løpetur, gåtur, kroppstrening eller lignende.

Dette er omtrent det samme som gjennomsnittet for pandemien, men er 4 prosentpoeng lavere enn det som var tilfelle etter nedstengningen i mars i fjor.

Så mange som annenhver under 30 år, sier at de har fått dårligere fysisk form etter koronautbruddet (50 prosent), og tre av ti har ikke trent den siste uken (31 prosent).

Spiser mindre sunt

Over 25.000 nordmenn er gjennom pandemien blitt spurt om de spiser mer sunn mat, mindre sunn mat eller om det er uendret nå, sammenlignet med før koronautbruddet.

I februar sier 12 prosent at de spiser sunnere mat nå sammenlignet med før koronautbruddet, 19 prosent spiser mindre sunt, mens flertallet (69 prosent) sier matvanene er uendret.

Andelen som spiser mindre sunt er nå på sitt høyeste nivå under pandemien.

– Våre matvaner har svakt forverret seg i år. Det å handle sunne varer er kanskje ikke like lett i en periode med kraftig nedstenging av samfunnet og en spesielt kald årstid, sier Clausen.

De under 30 år sier i størst grad at matvanene er blitt mindre sunne (29 prosent).

Powered by Labrador CMS