Samfunn

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup mener «menneskevennlig kunstig intelligens» vil være et konkurransefortrinn for Europa i framtiden.

Norske ingeniører etterlyser digital etikk

Norske teknologer og ingeniører etterlyser etiske retningslinjer for digitalisering og kunstig intelligens. Blir vi mer etisk bevisste, kan det bli et norsk konkurransefortrinn.

Publisert Sist oppdatert

Digital etikk står høyt på den politiske agendaen – men hvordan kan du som leder jobbe med de store spørsmålene i arbeidshverdagen? Selv om politikerne snakker høyt om etikk, etterlyser ingeniørene konkrete, etiske retningslinjer.

Etikk på dagsorden

«Drit i etikken, la oss bare satse på å utnytte teknologien for egen vinning, makt og penger hahahaha». Dette sa absolutt ingen under NITOs frokostmøte om kunstig intelligens: «Etikk vs verdensherredømme», på Folk i Oslo sist uke. Ingen var i nærheten en gang.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS