Samfunn

Politiets helikopter sto på bakken under Utøya-aksjonen, og mannskapet var på ferie grunnet manglende økonomiske midler.

– Tragisk av Oslo-politiet

Saksordføreren for vedtaket om politihelikopteret, Einar Holstad (KrF), kritiserer Oslo-politiet for ikke å ha benyttet seg av helikoptertjenesten under terrorangrepet på Utøya.

Publisert Sist oppdatert

Holstad mener han har vært tilbakeholden med kommentarer i saken så langt, men sier nå til Dagsavisen at Oslo-politiets påstander om politihelikopteret ikke er sanne.

– Påstandene bør ikke få stå uimotsagt, sier han.

Holstad var saksordfører for stortingsmeldingen, som ble enstemmig vedtatt av Stortinget i 2002. Han mener det er tragisk at Oslo-politiet fortsatt hevder at denne tjenesten ikke kunne betnyttes. Han hevder at helikopteret er den best utstyrte maskinen i hele Europa, og mener at det ikke finnes noen bedre operativ plattform.

Politiets helikopter og Forsvarets helikoptre ble stående på bakken under hele aksjonen etter at Norge ble rammet av terrorangrepet 22. juli. Politihelikopteret var ikke i beredskap, og sto på Gardermoen, mens mannskapet var på ferie grunnet manglende økonomiske midler.

Helikopteret ble benyttet i øvelse så sent som i 2009, med skarpskytter om bord.

Powered by Labrador CMS