Arbeidsliv

– Lønner seg for arbeidsgivere å droppe overtidsbetaling

Forretnings- og arbeidsrettsadvokat Magnus Stray Vyrje mener manglende overtidsbetaling bør få større konsekvenser.

Publisert Sist oppdatert

Dagens lovverk gjør at det lønner seg for arbeidsgivere å droppe overtidsbetaling, mener forretnings- og arbeidsrettsadvokat Magnus Stray Vyrje.

I en rettssak risikerer arbeidsgiver kun å måtte betale den ansatte inntil tre års overtid. Stray Vyrje har 25 års erfaring med forretningsjus og arbeidsrett. Han mener arbeidsgivere slipper altfor billig unna, skriver Aftenposten.

– Ikke å betale overtid må få mye større konsekvenser enn det har i dag. I dag lønner det seg for arbeidsgiver å droppe overtidsbetaling fordi det eneste man høyst må betale, er alminnelig lønn med overtidstillegg, sier Stray Vyrje til avisen.

Han mener arbeidsgivere burde pålegges å betale den ansatte hele den fortjenesten som bedriften oppnår på arbeidstakerens ulovlige overtidsarbeid.

– Tenk deg et revisorfirma der en ansatt jobber flere hundre timer mer enn det loven tillater, uten å få betalt. Dette er et arbeid som revisjonsfirmaet kan utfakturere med millionbeløp. Burde ikke den ansatte ha krav på fortjenesten? En slik praksis ville ikke lenger gjort det lønnsomt for arbeidsgivere å medvirke til ulovlig overtid, sier Stray Vyrje til Aftenposten.

Powered by Labrador CMS