Arbeidsliv

DÅRLIG STUDENTNIVÅ? Det er stor variasjon i studentenes faglige forutsetninger, viser undersøkelse. Sikkert også her ved Universitetet i Oslo.

Svakt nivå på mange studenter

Mange norske studenter har dårlige faglige forutsetninger. Dette er masseutdanningens pris, heter det i fersk rapport.

Publisert Sist oppdatert

Norske studenter starter å studere med svært ulike faglige forutsetninger, heter det i en ny rapport basert på NOKUTs spørreundersøkelse blant de vitenskapelig ansatte i utvalgte utdanninger, den såkalte Underviserundersøkelsen.

– Det rapporteres i stor grad om faglig heterogene studentgrupper, og vi kan anta at flere studenter har for dårlige faglige forutsetninger når de begynner å studere. Dette gjelder særlig bachelorgradstudenter. Det kan bidra til at underviserne må senke nivået på undervisningen sin for å treffe «alle studentene», sier NOKUT-direktør Terje Mørland.

Faglig heterogene studentgrupper, betyr at kunnskapsnivået til studentspirende er svært ulikt fordelt når de starter på sine studier. Nivået er noe bedre fordelt på masternivå, men ikke mye, heter det i rapporten. Konsekvensen er at underviserne må legge seg på et lavt nivå i sin undervisning, for at ikke for mange av studentene skal falle fra.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS