Ledelse

Illustrasjonsfoto

Behandler psykisk og fysisk sykdom likt

I Sverige har en bedrift halvert sykefraværet sitt etter de begynte å håndtere psykisk og fysisk sykdom på samme måte. I Norge er vi ikke like flinke, mener fagansvarlig i Idébanken, Anne-Grethe Martinussen.

Publisert Sist oppdatert

Togprodusenten Bombardier har på ett år halvert de stressrelaterte sykemeldingene sine. De 1.700 ansatte hadde totalt et sykefravær på over seks måneder på grunn av stress. Nå er det nede i tre måneder.

Bak denne nedgangen lå en grunnleggende idé: alle organisatoriske og sosiale spørsmål og utfordringer ved arbeidsmiljøet skal håndteres på samme måte som alt annet.

– På denne måten kunne vi gjøre disse sakene like saklige og konkrete som utfordringer knyttet til fysisk arbeidsmiljø, sier Petra Skoglund, personalsjef for Bombardier Transportation Sweden AB, til den svenske arbeidsmijøavisen Arbetsliv.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS