Ledelse

For mange baller i lufta

Ledere tar på for seg for mange prosjekter, og lesser derfor oppgaver over på medarbeiderne. – Vi har en begrenset rasjonalitet, sier ledelsesprofessor.

Publisert Sist oppdatert

Å ha mange baller i lufta blir ofte sett på som noe positivt. Ledere med mange prosjekter på gang utstråler gjerne selvtillit, oversikt, struktur og effektivitet. Men hvilke konsekvenser får det for bedriftene når prosjektene blir for mange, og heller ikke er i tråd med bedriftens strategier?

Lederrådgiverne Rose Hollister og Michael D. Watkins i Genesis Advisers skriver i Harvard Business Review, i artikkelen «Too Many Projects», at det er overraskende vanskelig for organisasjoner å velge bort initiativer de har påbegynt, selv når de avviker fra bedriftens strategier. I stedet velger ledere å bunkre opp initiativene, og heller overføre dem til sine ansatte, noe som kan føre til en overbelastning for disse medarbeiderne. Konsekvensene av manglende evne til å prioritere mellom initiativene er at produktiviteten, engasjementet og kontrollen vil lide.

– Vi er «kørka»

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS