Ledelse

− Da jeg gikk til denne jobben, var jeg forberedt på at det ville være ulike meninger, sier utdanningsdirektør i Oslo, Marte Gerhardsen.

Har ikke involvert rektorene godt nok

− Det vi ikke har vært gode nok på var å involvere skolene og rektorene underveis. Vi tenkte nok at de hadde nok med korona. Det var feil. Og det skal vi følge opp tettere nå.

Publisert Sist oppdatert

Den siste tidens oppstandelser om Osloskolen startet med at Dagbladet kunne «avsløre» at flere direktører i Utdanningsetaten i Oslo hadde fått høye lønnstillegg. Videre kunne Dagbladet fortelle om at Utdanningsetaten hadde kjøpt konsulenttjenester for «millionbeløp» for å styrke lederkompetansen.

Men det var da en gruppe rektorer i Osloskolen ropte «alarm», at konflikten virkelig tok av. «Grunnleggende ferdigheter er en forutsetning for å kunne ta til seg kunnskap på skolen og mestre utfordringer i livet», skriver seks rektorer fra Osloskolen, som alle er organisert i Skolelederforbundet, i Aftenposten.

Skolelederforbundet er den ene av to fagforeninger som organiserer rektorer i skolen. Forbundet har i sine medieutspill den siste tiden mer enn antydet at man i den nye strategien for Osloskolen «kun er opptatt av at elevene skal ha det hyggelig på skolen og at man er i ferd med å svikte grunnopplæringen».

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS