Ledelse

TABU: Tabuet omkring stress er fortsatt stort. Særlig for mennesker i lederjobber kan det å bli sykmeldt med stress eller stressrelaterte sykdommer være forbundet med skam, ifølge dansk studie.

Ledere skammer seg over å bli syke på grunn av stress

Folk i lederposisjoner føler skyld og skam når de blir sykmeldt på grunn av stress, viser dansk studie. Manglende åpenhet gjør det vanskelig å løse problemene.

Publisert Sist oppdatert

Stress som går på helsa løs, er et utbredt problem blant ledere, ifølge en fersk studie fra Danmark.

Nesten hver femte leder på danske arbeidsplasser har vært sykmeldt med stress som offisiell begrunnelse, forteller Trine Ry og Lene Lund Hansen i studien, som er en masteroppgave ved Handelshøjskolen i København, Copenhagen Business School.

Ry og Hansen har selv hatt lederstillinger i offentlig og privat virksomhet, og de forteller i oppgaven at de har opplevd hvordan lederkolleger og sjefer på høyere nivå har blitt sykmeldt på grunn av stress, og de har sett konsekvensene det har hatt for andre medarbeidere og for virksomhetene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS