Ledelse

Posten anno 2021. Autonome trucker på varelageret til Bring på Berger. Varelageret har 9 slik selvgående trucker.

Norgesmester i omstilling

Posten har eksistert i Norge siden 1647, og naturlig nok gjennomgått store endringer. Men de største endringene har skjedd de siste 20 årene. Og omstillingen er langt fra over.

Publisert Sist oppdatert

Når skrev du sist et brev, satt på frimerke og la det i en rød postkasse? Er det en ting vi som har levd en liten stund gjør mindre av i dag, så er det å sende fysiske brev til hverandre. Og hvis det å distribuere og dele ut konvolutter med adresse og avsender på har vært selve kjernevirksomheten din i 375 år, da er det på tide å endre strategi. Akkurat det har de holdt på med en stund i Posten.

Toppåret for fysiske brev var i 1999. Da jobbet det godt over 30.000 mennesker i Posten. Siden har fysiske brev falt med 75 prosent, antall ansatte i postvirksomheten i Norge er nede i rundt 5000, mens hele konsernet består av omlag 13.000 medarbeidere.

LES MER

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS