Ledelse

Pass på så det ikke blir for god stemning i teamet

Publisert Sist oppdatert

Gnisninger og motsetninger er en gullgruve for kreativitet og nye tanker. Et klassisk eksempel er Steve Jobs og Steve Wozniak. Totalt forskjellige personligheter, og rivende uenige om visjoner og måten å drive et selskap på. Men Jobs sine store visjoner og Wozniak sine oppfinneregenskaper gjorde Apple til en gigantsuksess.

Dette er én anekdote, men forskningen peker også i retning av at for mye harmoni og godstemning sjelden er bra for kreativiteten. Faktisk har vitenskapelige undersøkelser vist at gjennom å redusere teamharmonien, kan man øke den kreative prestasjonen. I den ene studien, som er publisert i tidsskriftet «Industrial Marketing Management», ble 100 forskjellige team utsatt for mangfold blant deltakerne og usikkerhet rundt oppgavene i ulik grad. De teamene ble utsatt for dette i størst grad, altså opplevde størst utfordring med harmonien, viste størst innovasjonsevne.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS