Ledelse

Sammenlignet med lønnsmottakere hadde en høyere andel av de selvstendig næringsdrivende fått redusert arbeidstid og dårligere inntekt etter kreftsykdom, viser funn fra en undersøkelse gjort av professor Steffen Torp ved Høgskolen i Sørøst Norge.

Rammes hardere etter kreft

Ny forskning viser at selvstendig nærings-drivende som overlever kreft har dårligere livskvalitet og får sin inntekt oftere redusert enn vanlige lønnsmottakere.

Publisert Sist oppdatert

Professor Steffen Torp ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap ved Høgskolen i Sørøst-Norge har gjennomført en studie blant totalt 1115 pasienter ved St. Olavs hospital i Trondheim, Oslo Universitetssykehus, Haukeland sykehus i Bergen og Sykehuset i Vestfold i Tønsberg som overlevde en kreftdiagnose.

1027 av dem var lønnsmottakere og 88 selvstendig næringsdrivende.

Alle var i jobb da de fikk diagnosen og de ble bedt om å fylle ut et spørreskjema 15- 39 måneder etter at de fikk diagnosen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS