Ledelse

Det som er sikkert er at manglende bestillerkompetanse er en vesentlig årsak til at IKT-prosjekter skjærer seg, mener Glenn Hole.

Slik kan du faktisk få til en vellykket digital omstilling

Hvis man skal endre noe må man først forstå hva man skal endre.

Publisert Sist oppdatert

Alle skal digitalisere, men nesten ingen får det til. I alle fall ikke til fastsatt pris eller tidsplan. Sju av ti IKT-prosjekter strander, blir utsatt eller koster mye mer enn skjorta, skriver konsulent-direktør i Sopra Steira og førsteamanuensis i digital transformasjon ved Høgskolen i Molde Glenn Hole i et innlegg i Dagens Perspektiv sist uke. Han viser til flere analyser og forskningsprosjekter blant annet fra McKinsey og Gartner Group som underbygger budskapet.

Problemstillingen er velkjent. Store IKT-prosjekter er mildt sagt humpete. Sist ut er Forsvaret, som ifølge NRK har brukte 2,5 milliarder kroner mer enn tillatt på sin store IKT-satsing uten at «noen la merke til det».

Men la oss snu på det, og utfordre Glenn Hole, som i tillegg til å jobbe med digitalisering ved Høgskolen i Molde har mer enn 20 års erfaring fra næringslivet som leder av digitale endringsprosjekter:

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS