Samfunnsansvar

Illustrasjonsfoto: Lederen i Utdanningsforbundet påpeker at barn speiler de voksnes oppførsel på internett og oppfordrer dem til å oppføre seg som gode rollemodeller på sosiale medier.

– Deprimerende å se hvordan en del voksne opptrer på sosiale medier

Barn ser til voksne og vil formes av deres adferd. – Derfor er det viktig at rollemodeller oppfører seg i den offentlige debatten, mener leder i Utdanningsforbundet Steffen Handal.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken kom det frem at 16 prosent av elever sier at de voksne på skolen viste om mobbingen uten å gripe inn, ifølge Elevundersøkelsen for 2016.

Sylvia Lind, leder for Elevorganisasjonen, fortalte til Dagens Perspektiv torsdag at elever ser på klasseforstandere og de voksne som rollemodeller.

– Når de ikke reagerer på mobbingen, legger de til rette for mer mobbing og viser at mobbing ikke får konsekvenser, sier leder i elevorganisasjonen, sa hun.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS