Nyskaping

Prosjektet sykefraværsoppfølging fra Nav vant digitaliseringsprisen 2017.

Sykefraværsoppfølging fra Nav vant digitaliseringspris

Over halvparten av publikum stemte frem Navs prosjekt om digitale sykefraværsoppfølging som vinner under Digitalkonferansen.

Publisert Sist oppdatert

På tredjeplass kom Bergen kommunes digitale robotansatt «Digifrid» med 30 prosent av publikumsstemmene og på tredjeplass kom det digitale verktøyet «Vitnemålsportalen» til Kunnskapsdepartementet.

Totalt var det 17 virksomheter som ble nominert til prisen. Tre av disse ble presentert under Digitaliseringskonferansen som Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) arrangerte torsdag.

Det var en jury bestående av Heidi Arnesen Austlid, administrerende direktør i iKT Norge, Håkon Haugli, administrerende direktør i Abelia, Line Richardsen, avdelingsdirektør i KS og juryleder Ellen Strålberg fra Difi som kom frem til de tre finalistene.

Stein ut av skoen

Den digitale tjenesten til Nav er i dag et pilotprosjekt der sykemeldte og arbeidsgivere stiller opp for å gjøre den optimal.

Prosjektet går ut på å sette de riktige menneskene i kontakt på en liten plass. Menneskene som jobber med prosjektet er alt fra arkitekter til Nav-ansatte som til daglig jobber med sykemeldte.

Systemet skal blant annet hjelpe arbeidsgiver med å legge til rette for arbeidsoppgaver som den sykemeldte kan utføre.

Arbeidsgiverne som har fått prøve det nye systemet forteller at de føler at en stor stein er på vei ut av skoen.

Powered by Labrador CMS