Ledelse

NÆRPOLITI? Den nye politireformen har som mål at politiet skal være mer til stde i gatene der folk ferdes. Her fra Ski i Akershus.

Styringskrangel og ledelsesmangel

Nærpolitireformens mål er umulige, sier Difi. Navnet latterliggjøres i politigangene, detaljstyringen regjerer, og alle skylder på alle. I alle fall på toppen. Byråkratene krangler om styring, mens ute i distriktene slås det et slag for bedre ledelse.

Publisert Sist oppdatert

«Dette er svaret på utfordringene politiet har stått overfor», sa daværende justisminister Anders Anundsen for to år siden. Siden den gang har Nærpolitireformen både blitt diskutert, vedtatt og evaluert.

Difi har nylig vurdert reformarbeidet så langt, og svaret er at det detaljstyres for mye. Difi skylder på både regjeringen og Politidirektoratet (POD), mens Justisdepartementet skylder på Stortinget, og Stortinget skylder på Justisdepartementet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS