Ledelse

– Som leder må man være på jakt endringsagenter etter og ha en sunn inngang når man kjøre et endringsprosjekt. Finn ut hvem dine 20 prosent er og jobb så godt dere kan med å få til starten på en endring.

– Vær på vakt for de aktivt uengasjerte medarbeiderne

Disse beskrives som illojale ansatte som kan bruke varslingskanaler negativt for å fjerne en mellomleder som prøver å gjøre jobben sin. – De driver med faenskap, sier Traaseth.

Publisert Sist oppdatert

Under HR Norges konferanse for offentlig sektor snakket tidligere Innovasjon Norge sjef Anita Krohn Traaseth om endringsprosjekter i offentlig sektor. Hun mener at endring krever at lederne leder litt mer og har mindre fokus på administrasjon.

Traaseth delte tre innspill til hvordan offentlig sektor kan få endringsprosjekter og ledelse mer i fokus. Det første handler om evnen til å forstå folk.

– Hvis du som leder skal kjøre et endringsprogram, må du vite at sannsynligheten for at alle skal med er lik null i starten. Alle vil ikke. Hvis du blir skuffet over at ikke alle er like entusiastiske eller opptatt av ledelse, strategi eller HR, er det helt greit.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS