Annonse
Konsekvensen av at Nav kontorene ikke er sikret en vanlig åpningstid, setter folk i vanskeligheter, skriver Per Olaf Lundteigen. Foto: Vidar Ruud / NTB
Synspunkt
Synspunkt

ETATSARROGANSE!

Per Olaf Lundteigen er stortingsrepresentant og sosialpolitisk talsperson for Senterpartiet.

SYNSPUNKT. Noen i Nav bør smake litt på dette ordet og kjenne på hvilke assosiasjoner det gir.

Senterpartiets forslag om å sikre Nav-kontorene minst den samme åpningstiden som rådhusene ble nedstemt i Stortinget 10.mai.

Konsekvensen av at Nav kontorene ikke er sikret en vanlig åpningstid, setter folk i vanskeligheter. Magnus på 24 som er blind og ikke får lest dokumentene fra Nav grunnet tekniske problemer, blir direkte rammet av stengte dører hos Nav.

Jeg blir rystet over den arrogansen Nav utviser i denne saken. Nav - som er samfunnets - ja felleskapets sikkerhetsnett må utvise empati og ta det innover seg i møte med mennesker. Det gjelder Magnus. Det gjelder dessverre mange andre som opplever det samme upersonlig møte med Nav.

Jeg har lært Magnus å kjenne som et arbeidsjern, en meget kompetent snekker, ivrig student og et genuint engasjert og samfunnsaktivt menneske som attpåtil er glimrende på trekkspill.

Er det da for mye forlangt at noen hos Nav Sandefjord eller de som er ansvarlige tar opp telefonen, ringer Magnus og tar en prat om hvordan hans utfordringer kan løses til det beste for begge parter? Snakke sammen, med de menneskene som trenger det mest, for å sitere direktør Holte.

Det er utilgivelig at det ikke er noen som tar ansvar og viser vilje til å rette opp forholdet.

Når en etat som Nav fungerer slik at de synes å ha gått fra saksbehandlere til «fabrikkarbeidere» ifølge en av deres egne hovedtillitsvalgte, må de nå vise ydmykhet og vilje til endring.

Det samme gjentar seg dessverre gang på gang. Er du ikke heldigital, enten du er gammel eller ung, har nedsatt funksjonsevne eller ei, ja da får du jammen bare klare deg selv.

Slik skal vi ikke ha det. Etatsarrogansen i Nav må det bli en slutt på.

 

Vil du holde deg oppdatert på ledelse og arbeidsliv? Prøv et abonnement på Dagens Perspektiv, eller vårt gratis nyhetsbrev.

Synspunkt

Skriv til oss!

Del innsikt og meninger,
skriv til 
 
 

Nyhetsbrev

Klikk her for å melde deg på et eller flere av Dagens Perspektivs nyhetsbrev.


Prøv DP

Klikk her for å prøve Dagens Perspektiv.


Annonse

Synspunkt

Skriv til oss!

Del innsikt og meninger,
skriv til 
 
 

Nyhetsbrev

Klikk her for å melde deg på et eller flere av Dagens Perspektivs nyhetsbrev.


Prøv DP

Klikk her for å prøve Dagens Perspektiv.


Annonse