Arbeidsliv

Mister du jobben som 55 åring, tar det dobbelt så lang tid å skaffe ny

Andelen som går ledige lenger enn ett år i aldersgruppen 55–61 år er dobbelt så høy som blant unge under 30 år. I Danmark vil man ha flere arbeidsmarkedstiltak rettet spesielt mot eldre.

Publisert Sist oppdatert

Også i Danmark snakkes det pent om at folk må stå lenger i jobb og at samfunnet trenger at eldre jobber så lenge som mulig. Men, som i Norge, sliter også danskene med at seniorer ikke jobber lenger enn de strengt tatt må, selv om det ligger en enorm samfunnsverdi i at eldre arbeidstakere for eksempel står i jobb ett år lenger enn i dag.

I en rapport laget av den danske Seniortenketanken, foreslås en rekke tiltak for å få seniorer til å stå lenger i jobb. Et gjennomgående trekk er at det må legges bedre til rette på den enkelte arbeidsplass. Også seniorer må føle at de er en del av bedriftens fremtidsplaner.

Den enkelte arbeidsplass er avgjørende

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS