Arbeidsliv

Heiko Junge / NTB scanpix

Ytterligere opptrapping av sykehusstreiken denne uka

Publisert Sist oppdatert

Akademikerne varslet mandag morgen at sykehusstreiken trappes opp for tredje gang om de ikke kommer til enighet med Spekter i løpet av uken.

Det nye uttaket omfatter 35 leger og psykologer ved Helse Bergen, St. Olavs Hospital og Oslo universitetssykehus, og vil gjøre seg gjeldende fra fredag.

– Uttaket er designet for å ramme arbeidsgiver maksimalt, mens pasientene skjermes så langt som mulig, sier forhandlingsleder Rune Frøyland i Akademikerne helse.

Langvarig

Totalt vil 563 medlemmer ved 12 sykehus være i streik fra fredag. Akademikerne mener «streiken kan bare løses gjennom dialog og forhandlinger,» og advarer motparten om at tvungen lønnsnemd «løser ikke nødvendigvis noe som helst.»

– Da risikerer vi bare en situasjon med stor uro i sykehusene i lang, lang tid, sier Frøyland, og leggerf til at sykehusdirektørene og helseministeren må være forberedt på en vedvarende krevende situasjon i sykehus.

I meldingen fra Akademikerne understrekes det at opptrappingen ikke setter liv og helse i fare, og at akuttbehandling, kreftbehandling, psykisk helse og barn er skjermet fra streiken.

Partene må etter reglene i tvungen mekling etter 30 dager i streik. Det skjer i så fall 7. oktober.

Powered by Labrador CMS