Ledelse

Ledere i statlig sektor, som for eksempel i Politiet, mener de har liten innflytelse på valg av strategi og retning på egen arbeidsplass, viser Afis og Ledernes ferske Ledelsesbarometer.

Ledere i staten har minst innflytelse på strategi og retningsvalg

Norske ledere mener jevnt over at de har ganske stor innflytelse på valg av langsiktig strategi i den virksomheten de jobber. Men i statlig sektor har lederne mindre innflytelse på retningsvalgene, sier lederne selv.

Publisert Sist oppdatert

Kun 3 prosent av lederne i norske statsaksjeselskap sier at de har innflytelse på selskapets strategi.

Til sammenligning sier 38 prosent av lederne i private selskaper det samme, og hele 58 prosent av de med lederansvar i ideelle organisasjoner.

Også ledere i statlig forvaltning kommer «dårlig ut» når det handler om strategisk innflytelse. Kun selskaper med utenlandske eier kan skilte med mindre innflytelse, men også utlendingene gir sine ledere i Norge mer innflytelse enn statsaksjeselskapene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS