Ledelse

Kimek-direktør Greger Mannsverk varsler at hele arbeidsstokken kan bli sagt opp neste uke om ikke Kirkenes-verftet får svar fra regjeringen. Foto: Ole Berg-Rusten | NTB

Magne Lerø: Dropp sanksjonene – la Kirkenes overleve

Å avvikle skipsverkstedet Kimek har null betydning for krigen i Ukraina. Det eneste det fører til, er at Kirkenes tar et skritt nærmere dødens posisjon – og det vil true sikkerheten i nord.

Publisert Sist oppdatert

­Ingen steder i Norge har konsekvensene av krigen i Ukraina rammet så hardt som i Kirkenes. Det begynte allerede i 2014 da EU innførte sine første sanksjoner mot Russland og begrunnet dem med annekteringen av Krim. Sanksjonsregimet er blitt bygget ut år for år.

Kommunen regner med at den har tapt nærmere 1.500 arbeidsplasser på grunn av sanksjonene.

EU leter med lys og lykte etter nye sanksjonstiltak. De finner alltid noe. Den siste aksjonspakken har skapt usikkerhet om driften av skipsverkstedet Kimek som reparerer og fornyer både norske og russiske båter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS