Ledelse

Hva skiller en arbeidsnarkoman fra en som presterer på topp?

En arbeidsnarkoman kan fremstå som en som presterer i eliteklassen. Men det er utenpå.

Publisert Sist oppdatert

Foredragsholderen og gründeren Jullien Gordon har omtalt seg selv som en arbeidsnarkoman på bedringens vei. I et innlegg på LinkedIn, som også er omtalt hos Business Insider, skriver han om de underfundige forskjellene mellom å det å være arbeidsnarkoman og en ener som presterer maksimalt på sitt felt. Utenfra er det ikke alltid like lett å se forskjell, begge deler ser ut som hardt arbeid, men det er to ulike måter å jobbe på, skriver Gordon.

Han viser til en som presterer på høyeste nivå jobber hardt på en sunn og bærekraftig måte. Dette er en person som føler glede og er inspirert. For en arbeidsnarkoman er hverdagen annerledes, ifølge Gordon. Her er det snakk om en person som jobber hard på en usunn, lite bærekraftig måte. Dette er en person som ikke føler glede og er utbrent. Dette er ifølge gründeren et par av forskjellene i måten å jobbe og tenke på:

  • Handling versus å ha det travelt
    Den sunne eneren har som mål å få ting gjort og skape resultater. Den arbeidsnarkomane er opptatt av å ha det travelt. Han eller hun fyller ethvert tomrom med fordi de føler usikkerhet hvis de ikke gjør noe.
  • Å vite hva som er nok versus å aldri prestere nok
    En sunn ener vet når nok er nok, og har overblikk nok til å se hva som er godt nok på ulike arenaer i livet. En arbeidsnarkoman har problemer med å se når nok er nok, og tenker stadig at dette ikke er godt nok, at han/hun ikke er god nok, at det ikke er nok tid og at han/hun ikke får nok støtte. Den arbeidsnarkomane er alltid ute etter å prestere bedre, fordi de ikke har noen klar definisjon av hva suksess faktisk innebærer.



Kilder: LinkedIn / Business Insider


Powered by Labrador CMS