Ledelse

Skrev CV over mangler og feil

Jobber hun ikke har fått. Knuste karrieredrømmer. Begge deler er med i en utradisjonell CV forfattet av studenten Sara Rywe.

Publisert Sist oppdatert

Den svenske handelsstudenten Sara Rywe har fått masse oppmerksomhet etter at hun bestemte seg for å legge ut en CV på nettet hvor hun fortalte om hva hun har mislykkes med. Det skriver magasinet Personal och Ledarskap.

I den utradisjonelle CVen forteller hun blant annet at hun jobbet i ti timer hver dag i ti dager for å skape et TedTalk-foredrag, men at hun aldri fikk holde det. Hun forteller om da hun drev valgkamp i tre månder for å bli president i studentforeningen, skulket forelesninger og ønsket det mer enn noe annet. Det gikk ikke veien, og på toppen av det hele følte hun at hun ble ydmyket i full offentlighet.

Hun lister opp jobber hun ikke har fått, pluss en rekke andre prosjekter hun ikke har lykkes med. Til slutt i sin «CV of failure» fastslår hun imidlertid at hun har lært veldig mye av alle disse feilene.

Rywe sier til Personal och Ledarskap at bildet folk får av henne i den vanlige CVen, er at hun alltid lykkes, men det er ikke er hele sannheten. Gjennom å lage en CV over det hun har mislykkes med, ønsker hun å bidra til åpenhet og forhåpentligvis redusere stresset - og bidra med perspektiv - rundt hvordan vi presenterer oss selv.

Det skal sies at Sara Rywe har skrevet to CVer. Én «CV of success» og én «CV of failure». Begge ligger ute på hennes hjemmeside.

Powered by Labrador CMS