Arbeidsliv

Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna hevder hun tar grep for mer arbeidskraft. Hun har akkurat lagt fram et lovforslag om økt pensjonsalder og før sommeren kommer en stortingsmelding om hvordan vi skal få flere av de som står utenfor inn i jobb.

Det ulmer i norsk arbeidsliv: Slik skal Tonje Brenna slokke brannen

– Som politikere i dag har vi ett valg: Enten må vi løse oppgavene smartere, eller så vil vi ikke klare å løse dem i det hele tatt. Det er realiteten.

Publisert Sist oppdatert

De neste par tiårene vil vi i Norge oppleve en voldsom økning av antall eldre, samtidig som vi ikke fyller opp med flere barn, konstaterer Tonje Brenna overfor Dagens Perspektiv.

Hun er ikke bare arbeids- og inkluderingsminister. Som nestleder i Arbeiderpartiet leder Tonje Brenna også partiets programkomite, som skal definere partiets politikk fra 2025 til 2029. Og i alle Brennas ulike politiske roller, står arbeidspolitikken fram som noe av det aller viktigste.

Statsråden er mer enn klar over bakteppet: Stadig flere eldre, flere unge uføre og ingen økning i antall personer i yrkesaktiv alder som kan jobbe og bidra bidra til å bekoste velferdsstaten (se statistikk og figurer på side 28).

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS