Arbeidsliv

Forskerne ser at det har blitt mindre vanlig å legge planer for når en skal slutte å jobbe. De finner dessuten at de som har lagt planer for når de skal gå av, ofte blir stående i jobben lenger enn de opprinnelig tenkte.

Færre går fra å være i full jobb én dag til å bli heltidspensjonist den neste

­I stedet ser det ut til at flere gir slipp på arbeidslivet litt etter litt – ved at de trapper ned yrkesaktiviteten gradvis før de slutter helt.

Publisert Sist oppdatert

Den tradisjonelle overgangen fra å være fulltids yrkesaktiv den ene dagen til å bli pensjonist på heltid den neste, virker å bli stadig mindre vanlig, viser en fersk rapport fra Velferdsforskningsinstituttet NOVA ved OsloMet.

I rapporten som OsloMet har omtalt, kommer det frem at en del ikke forlater arbeidslivet helt, selv om de formelt har gått av.

– De beholder en viss tilknytning, i hvert fall for en periode, sier sier Katharina Herlofson, forsker ved seksjon for aldersforskning og boligstudier ved NOVA, og en av forfatterne bak forskningsrapporten Veier ut av arbeidslivet. Senkarrierer og yrkesavgang.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS