Arbeidsliv

HYDRO-TRØBBEL: Store regnmasser førte til flom ved Alunorte. Spørsmålet er om miljøskadelige gifter rant ut av bedriftsområdet og førte til skade på folk og fauna utenfor.

Hydros trøbbel i jungelen

Hydro har lagt seg ut med lokalbefolkning, fag­forening, ­politikere og myndigheter i Brasil. Det kan bli verre før det blir bedre. Det gjør ikke saken bedre at Erna Solberg kritiserte Brasils president Michel Temer da han var i Norge i fjor.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en av de verste krisene i Hydros historie, sa konsernsjef Svein Richard Brandtzæg da han møtte de ansatte i Hydro Alunorte i Brasil til fellesmøte fredag 2. mars. Brandtzæg lovte at Hydro skulle gjøre alt for å rydde opp etter at de nå er i kryssilden for miljøutslipp i Barcarena.

Det var en god peptalk, og toppsjefen ble godt mottatt av sine funksjonærer. Brandtzæg hadde droppet alle sine gjøremål for å være tilstede i Brasil.

Hydro toppet nyhetssendingene i landet etter at et institutt knyttet til helsedepartementet hadde påvist miljøutslipp fra verdens største aluminaraffineri. Myndighetene i landet handlet raskt og ga Hydro en bot tilsvarende nesten 50 millioner kroner. En domstol beordret halvering av produksjonen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS