Arbeidsliv

Jeg er daglig leder i et firma, og vi oppdaget nylig en feil i lønnsutbetalingen til en av våre ansatte som har fått for mye utbetalt.

Kan vi trekke en ansatt i lønn som har fått for mye utbetalt?

Juristene svarer.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Jeg er daglig leder i et firma, og vi oppdaget nylig en feil i lønnsutbetalingen til en av våre ansatte som har fått for mye utbetalt. Det er ikke en veldig stor sum, så det er ikke sikkert vedkommende har lagt merke til det ved lønnsutbetalingen.

Av både økonomiske og prinsipielle årsaker har vi likevel behov for å motregne beløpet i arbeidstakerens neste lønning. Vi har en generell adgang til trekk i lønn i henhold til arbeidsmiljøloven i våre arbeidskontrakter. Kan vi da bare gjennomføre motregningen ved neste lønnsutbetaling?

Svar: Hovedregelen er at arbeidsgiver ikke kan foreta trekk i arbeidstakers lønn eller feriepenger. Dette skyldes at lønn utgjør hovedinntektskilden for de aller fleste arbeidstakere, og hvor det er avgjørende med forutsigbarhet for de månedlige lønnsutbetalingene, slik at faste utgifter kan betjenes.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS