Arbeidsliv

Selv om det er selve stillingen du vil nedbemanne, må du som arbeidsgiver gå alle de formelle stegene ved nedbemanning.

Når selve stillingen skal nedbemannes – er prosessen enklere da?

Den lille virksomheten sliter, og har ikke lenger behov for markedsføringsstillingen. Er det lettere å nedbemanne hvis det er selve stillingen som skal fjernes? Nei, det er langt fra sikkert, svarer juristene.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Vi har kommet i en situasjon hvor vi må nedbemanne en stilling. Vi er en relativ liten virksomhet som for noen år siden ansatte en person til å arbeide med markedsføring. Slik vi ser det har vi ikke lenger behov for denne stillingen, og ønsker derfor å nedbemanne den ansatte. Vi har undersøkt litt nærmere når det gjelder regler for nedbemanning og ser at det er mange ulike steg som må gjennomføres, blant annet dette med utvelgelseskrets og utvelgelseskriterier. Når vi ønsker å nedbemanne en ansatt i en bestemt stilling, er det nødvendig å fullføre alle disse stegene?

Svar: Det korte svaret på spørsmålet ditt er at alle stegene i en nedbemanningsprosess må gjennomføres, uavhengig av hvilke og hvor mange stillinger som skal nedbemannes.

Selv om dere p.t. ser for dere at det er markedsføringsstillingen som vil falle bort, er det ingen automatikk i at det er den personen som innehar den aktuelle stillingen, som skal sies opp. På bakgrunn av dette er det viktig å sørge for en grundig og ryddig prosess. Dersom man forhaster seg i nedbemanningsprosesser, og "velger ut" ansatte for tidlig, vil man risikere at oppsigelsen vurderes som usaklig.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS