Arbeidsliv

Skal man ha en fruktbar offboarding-samtale, mener Fredrik Fornes at premisset må være at alt du sier ikke kan bli holdt mot deg og at informasjonen ikke skal deles videre.

­Offboarding: Sett egoet ditt til side og lytt til ansatte som har sagt opp

Markedsfører og foredragsholder Fredrik Fornes har hatt syv arbeidsgivere gjennom karrieren. Ingen av hans tidligere ledere tok seg bryet med å ta en samtal med han for å høre hva han var misfornøyd med og hva som var årsaken til at han leverte oppsigelsen.

Publisert Sist oppdatert

En gang tilbudte han selv å komme med konstruktive tilbakemeldinger om hva bedriften kunne bli bedre på, men ble møtt med stilhet fra nærmeste leder.

– Jeg har hatt mange tanker om hva som er bra og dårlig som jeg gjerne skulle ha delt med lederne, men ingen har vært interessert i å lytte. Den gangen jeg forsøkte å få til en samtale i oppsigelsestiden, var det ingen respons. Det overrasket meg, sier han.

Foredragsholderen, som ble kåret til «Årets talent» under Social Media Days i 2021 tok til LinkedIn for å dele frustrasjonen over mangelen på offboarding-samtaler ute i arbeidslivet og fikk en overveldende støtte og respons.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS