Arbeidsliv

Selv om du har jobbet som lærervikar i fem år, er det likevel ikke sikkert at du kan kreve fast ansettelse.

Vikar i fem år – har hen krav fast ansettelse?

Hen har jobbet som lærervikar i fem år, men har ikke lærerutdanning. Kan hen kreve at arbeidsgiver tilbyr fast ansettelse?

Publisert Sist oppdatert

­

Spørsmål: Jeg jobber som lærer på en skole i en mindre by. Det er mangel på folk med lærerutdannelse her, så jeg har fått jobb som lærervikar til tross for at jeg ikke har relevant utdannelse. Jeg har tatt vikariater sammenhengende over fem år. Nylig ble jeg fortalt at man har krav på fast ansettelse når man har hatt vikariater ved samme arbeidsplass i tre år, men min arbeidsgiver mener jeg likevel ikke har krav på dette. Har jeg krav på fast ansettelse eller ikke?

Svar: Du har rett i at man som utgangspunkt har krav på fastansettelse når man har vært midlertidig ansatt i tre til fire år, avhengig av begrunnelsen for den midlertidige ansettelsen. Dette følger av arbeidsmiljøloven § 14-9 syvende ledd. Det er likevel slik at denne regelen kun gjelder for personer som er midlertidig ansatt etter bestemmelsene i arbeidsmiljøloven § 14-9 andre ledd – som generelt sier at arbeidstaker som har vært sammenhengende midlertidig ansatt i mer enn fire år skal anses som fast ansatt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS