Ledelse

Sørg for at dere i ledergruppen snakker om og arbeider med ledelsesoppgaver, og ikke bare daglig drift. Det gir deg noen å sparre med når du møter utfordringer.

– Aksepter at ensomhet er en del av lederjobben

Mange ledere føler seg ensomme, viser dansk undersøkelse. En del norske toppledere har gitt uttrykk for det samme.

Publisert Sist oppdatert

­I en undersøkelse danske Lederne har gjort blant nesten 1300 ledere i privat næringsliv i Danmark, svarer over halvparten at de ofte eller en gang iblant føler seg faglig ensomme i jobben. Litt over fire av ti svarer at de ofte eller en gang iblant føler seg sosialt ensomme. Det skriver Lederne på sitt nettsted «lederstof.dk».

Manon de Jongh, ledelseskonsulent og adjunkt ved Center for organisationspsykologi ved Roskilde universitet, sier til lederstof.dk at ensomhet er «et grunnvilkår for ledelse».

«Som leder står du i kanten av en gruppe, og har rett til å både ansette og si opp folk. Derfor er det naturlig at det er ting medarbeiderne ikke forteller deg – og omvendt», forklarer hun.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS