Ledelse

Ikke brenn alle broer når du slutter, kanskje vil du en dag ønske deg tilbake.

Du må ikke forklare «alt» om hvorfor du slutter

Publisert Sist oppdatert

Lest om karriere. Helene Tronstad Moe, forsker i arbeids- og organisasjonspsykologi ved Høyskolen Kristiania, skriver hos E24 om hva den som slutter kan gjøre for å holde dørene åpne for en mulig re-ansettelse hos samme arbeidsgiver på et senere tidspunkt.

Første bud er å fortelle at man skal slutte / si opp på en ordentlig måte, både skriftlig og muntlig. Uttrykk gjerne takknemlighet for mulighetene du har fått og det du har lært i stillingen, råder Tronstad Moe.

Et annet, opplagt, råd, er å ikke snakke ned nåværende arbeidsplass og kollegaer. Unngå også å idealisere den nye arbeidsplassen for mye. Det kan rett og slett være smart å unngå detaljerte forklaringer for å rettferdiggjøre hvorfor du slutter, mener Tronstad Moe.

Det kan være mange grunner til at du ønsker å jobbe et annet sted, men du må ikke forklare alt. Det holder med en kort forklaring av typen «jeg har lyst til å prøve noe nytt».

Flest ledere vendte tilbake

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS