Ledelse

Mari Teigen, leder for Core - senter for likestillingsforskning, er overrasket over at det ikke er ansatt noen kvinner som konsernsjefer i de største børsselskapene de siste to årene.

Likestillingsforsker: Familieuvennlige betingelser er et problem

Forsker Mari Teigen tror at mangel på intern karrierepolitikk og lite familievennlige betingelser er to av årsakene til at så få kvinner blir konsernsjefer.

Publisert Sist oppdatert

­På toppen av næringslivet er det, sammenlignet med mange andre maktposisjoner i samfunnet, svært mannstungt og stor utskiftning, konstaterer Mari Teigen, leder for Core - Senter for likestillingsforskning.

– I lederskiftene ligger det et stort potensial for å få flere kvinner i topp-posisjoner i næringslivet, men dette mulighetsrommet for endring benyttes ikke. Det viser de nye tallene, sier Teigen når hun får se Dagens Perspektivs kartlegging av lederskifter i de 50 største selskapene på børsen for 2023 og 2022.

I alt var det 13 lederskifter i selskapene på listen, men ingen kvinner ble ansatt som konsernsjefer. Heller ikke noen av de nye styrelederne i selskapene, fem i tallet, var i 2023 kvinner. I en annen gruppe selskaper, de 69 selskapene hvor staten er aktiv eier, faller også kvinneandelen blant administrerende direktører, viser Statens eierrapport 2022.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS