Ledelse

Flere av medlemsbedriftene til Norsk olje og gass har økt aktiviteten innenfor havenergi og fornybart. Dette kan tvinge fram en større omstilling av organisasjonen, ifølge oljeanalytiker Jarand Rystad. Her Equinors Dudgeon Offshore Wind Farm vindmølleanlegg utenfor England.

Skal styre oljebransjen inn i det grønne skiftet

Anniken Hauglie må finne en måte å manøvrere oljenæringen inn i et stadig grønnere klima, med medlemmer som vil i ulike retninger.

Publisert Sist oppdatert

I underkant av 170 000 nordmenn jobber i oljenæringen eller i en virksomhet knyttet til den. Det er Norges største næring. Siden de første funnene på slutten av 1960-tallet har olje og gass skaffet Norge enorme inntekter og over 10.000 milliarder kroner på bok i oljefondet.

Likevel er det en næring under press Anniken Hauglie nå blir talsperson for, som ny leder for Norsk Olje og gass.

Dagens Perspektiv har sett nærmere på hvilke utfordringer hun vil møte i den nye jobben og hva som skal til for å lykkes.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS