Ledelse

Slik håndterer du ubevisst negativ atferd

Dersom den destruktive atferden er en forsvarsmekanisme mer enn et aktivt valg fungerer det ikke å konfrontere den ansatte, forklarer fransk professor.

Publisert Sist oppdatert

Dårlig eller destruktiv atferd på arbeidsplassen kan være svært skadelig, både for prestasjonene og arbeidsmiljøet. Men ikke alle negativ atferd er planlagt – noe av det kan være impulsive handlinger som en respons på stress eller andre emosjonelle konflikter. Det kan være alt fra unnasluntring til raseriutbrudd, og er forsvarsmekanismer, ikke sabotasje.

Dette gjør det også vanskeligere å håndtere. De som bruker destruktiv atferd som en mestringsteknikk blir ofte svært defensive dersom de blir konfrontert. De har gjerne flere unnskyldninger på lager, og tar ikke selv skylden for det som skjedde, noe som gjør det utfordrende å løse problemet.

Det skriver Manfred Kets de Vries, klinisk professor i ledelses- og organisasjonsutvikling ved den franske handelshøyskolen INSEAD, på deres egne hjemmesider.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS