kunst

Kulturkonsulent Steinar Haugen foran en av de i alt 11 kassene med varierende innhold laget av kunstneren Jon Gundersen. Kunstverket har det beskrivende navnet kasser med objekter.

Gammelt verk skaper ny debatt

På Skaun kommunes rådhus i Børsa finner man et kunstverk fra 1988 som fortsatt skaper debatt.

Publisert Sist oppdatert

Kulturkonsulent Steinar Haugen har selv jobbet på huset i 15 år og kan fortelle at verket av kunstneren Jon Gundersen fortsatt er det kunstverket på huset som skaper mest debatt og engasjement.

– Det er jo et spesielt verk, med 11 kasser med varierende innhold. De inneholder alt fra gamle kammer til nøkkelknipper og brødkniver. Mange mener vel at dette ikke er noe å bruke plass og penger på, men det er et artig verk. Selv oppdager jeg fortsatt nye ting ved det, selv etter 15 år, sier Haugen.

Han forteller at da Ukeavisen Ledelse ringte og snakket med ham om kunst på jobb gikk han for å kikke på verket igjen. Da oppdaget han en skihopper han ikke hadde lagt merke til før.

– Selv om man har sett på verket nesten daglig i 15 år så går det altså an å oppdage nye ting, ler han.

Da kommunehuset var nytt i 1988 ble det utsmykket for 375.000 kroner, et anselig beløp på den tiden.

– I tiden som har gått har verket fått ny plassering, men det er fortsatt med oss. Nå henger det bortover veggen utenfor formannskapssalen, forteller Haugen.

Han påpeker også at kunstverket fremkaller alt fra irritasjon til engasjement.

– Hva betyr det for dere som jobber her at dere har kunstverk rundt dere?

– Det betyr mye vil jeg si. Det skaper en slags nærhet og er med på å bedre arbeidsmiljøet, avslutter Haugen.

Powered by Labrador CMS