Samfunnsstyring

Det statlig eide kraftselskapet SaskPowerCCS i Canada har nå skrudd på verdens største anlegg for fangst og lagring av karbondioksid, og dermed klart «månelandingen» som vår rødgrønne regjering måtte skrinlegge.

Canadierne har fått sin månelanding

Canadierne åpner i dag sitt månelandingsprosjekt. Det skjer bare et år etter at den avtroppende rødgrønne regjeringen offisielt skrinla sitt.

Publisert Sist oppdatert

Bare et år etter at den avtroppende rødgrønne regjeringen offisielt skrinla sin «månelanding», et anlegg for karbonfangst på Mongstad, har canadierne lyktes med det nordmennene ikke fikk til på Mongstad. I dag åpner nemlig verdens største anlegg for fangst og lagring av karbondioksid i Canada.

– Norske selskaper er interesserte i å sette i gang lignende prosjekter som det i Canada. Både ved produksjon av sement, stål og aluminium kan man bruke akkurat den samme teknologien som må tas i bruk der. Men det vil være nødvendig med en eller annen form for statlig finansiering for å komme i gang, sier Camilla Svendsen Skirung, politisk rådgiver i i miljøorganisasjonen Zero, til Dagsavisen.

Hun forteller at canadierne ikke er alene om å satse på et slikt fullskalaanlegg for fangst av karbondioksid.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS