Selfietoppen

Kjell Inge Røkke.

Kjell Inge Røkkes strømgjerde i strandsonen

Kjell Ingen Røkke har i høst kvalifisert seg for selfietoppen med omsorg for rådyr, og Robert Ericssons intense jakt på kjærligheten har juryen også merket seg.

Publisert Sist oppdatert

Kjell Inge Røkke

– strøm mot rådyrene

Foto Kjell Inge Røkke (NTB scanpix)

Kjell Inge Røkke satte opp et strømgjerde i strandsonen på Konglungen der han holde til i diverse hus. Han forklarer at han satte opp gjerdet for å hindre at rådyr skulle komme inn på eiendommen han. Han mente nok rovdyr i to sko. Men hvem som helst kan ikke sette opp strømførende gjerder om en har aldri så lyst. Da kommunen fikk høre om saken, tok det ikke lang tid før gjerdet ble fjernet. Så nå er det fritt fram for rådyrene å sjekke om det kan være noe å hente på de de rikes eiendommer.

Robert Ericsson

– på jakt etter kjærligheten

Foto Robert Ericsson (Foto: NTB scanpix)

«Som i et parforhold startet det med forelskelse, som etter hvert utviklet seg til ekte kjærlighet. Og i motsetning til mine forhold privat, har jeg klart å holde sammen med Frp», skriver Robert Eriksson i sin nye bok. Det er godt Robert Eriksson lykkes med kjærligheten i det minste på et område. «Når du er 42 år, beklager altså, men da kan jeg ikke lyve på meg et kvinnfolk», forklarer han til NTB. Han har skaffet seg ny dame, dog på en noe omstridt måte, mener byråkratene som var satt til å passe på ham.

Kristian Valen

– flykter fra landet

Kristian Valen Foto NTB scanpix

Komiker Kristian Valen varsler at han har bestemt seg for å forlate landet. Han føler seg ikke trygg her lenger. Det er ikke han som lager trøbbel. Det er andre som lager trøbbel for ham. Til og med politiet er etter ham bare fordi han løper rundt beruset på Aker Brygge med gevær som ikke var ladd en gang. Han sier til VG at han har forlatt landet sammen med samboeren sin med skuddsikre vester i bagasjen. Hvem som akter å plaffe ham ned, er det ingen som vet. Skuddsikre vester er uansett kjekt å ha.

Per Sandberg

– møter en «drittsekk»

Per Sandberg. Foto NTB scanpix

Denne gangen er det journalist Jørn Myreng i iTromsø Per Sandberg har lagt seg ut med.. Etter å ha kjeftet på Myreng for at han bare var interessert i konflikt-journalistikk, kalte han journalisten «en drittsekk» på sin egen Facebookside. 1993 kalte daværende miljøvernminister Thorbjørn Berntsen sin britiske kollega John Gummer for en drittsekk. Så har man lyst, er det visst lov for Frp-ministere også.

Per-Mathias Høgmo

– med evne til å glede seg over lite

Per-Mathias Høgmo. Foto NTB scanpix

Det er en dyd å kunne klare seg med lite. Det vet landslagstrener Per-Mathias Høgmo alt om. Han er dessuten en av de beste i landet til å se lyspunkter der andre ser bunnsvart mørke. Først gledet han seg over at vi ikke tapte med enn 1-0 over Azerbaijan. Så gledet han seg over at vi spilte noen lunde bra det siste kvarteret mot San Marino da innbytterne scoret tre mål. Mens stadig flere krever at han må trekke seg, sier Høgmo til NRK at «han er rett mann for Norge». Det er klart han er det. Vi har et så pass dårlig landslag at vi trenger en trener som kan glede seg over lite og attpåtil gi inntrykk av at han er en gave til folket.

Lars Sponheim

– tar oppgjør med kommunale rævediltere

Lars Sponheim. Foto NTB scanpix

Kontroll – og konstitusjonskomiteen har reagert på at fylkesmann Lars Sponheim sa til Hordaland Folkeblad at kommunestyrene i Jondal og Ullensvang ikke må opptre som «ein rævediltar» og at det må ha «baller til å gjøre jobben sjølve». Per Olaf Lundteigen hevder Sponheim må ha gått av skaftet, at Fylkesmannsembetet ikke er til for at kasserte stortingsmenn skal oppføre seg som om de eier et fylke, at Sponheim opptrer i et feil tusenår og som en «adelsmann under det danske eneveldet». Dette liker Sponheim. Å kunne provosere Per Olaf Lundteigen er blant det som gir livet innhold og mening i en ellers noe regulert fylkesmannstilværelse.

Kronprins Haakon

– med tvilsom utleiepraksis

Kronprins Haakon. Foto NTB scanpix

«Kongeavdelingen» i Dagbladet har avslørt at Skaugum har drevet med ulovlig utleie av boliger. Det er gartnerbygningene på Skaugum som er ominnredet til fem utleieboliger uten at det ble meldt til Asker kommune.

– Dette har ikke vært i orden, og det er mitt ansvar, sier kronprins Haakon. Han tar ansvar, men det ser ikke ut til at heller ikke han har tenkt å gå av. Dessuten viste han alle landets politikere hvor kjapp han er til å ta ansvar da Stortinget åpnet. Kong Harald har utallige ganger gått de to trinnene ned fra podiet i Stortinget der kongetronen står. I år holdt han på å falle så lang han var framfor hele regjeringen på første rad. Men kongen har en sønn som raskt grep inn og fikk kontroll på faren.

Märtha Louise

– i ureglementert basseng

Foto Prinsesse Märtha Louise. (Foto: NTB scanpix)

Dagbladet kan fortelle at prinsesse Märtha Louise i flere år har kunnet bade i et svømmebasseng hun fikk bygget på hytta. Det er nå så. Problemet er at bassenget ikke har fått noen ferdigattest. Vi har altså hatt en prinsesse her i landet som har badet i et ureglementert basseng. Utvilsomt en skandale. Ari Behn har sikkert også vært oppi der også. Det kan til og med tenkes at selveste Konge og dronningen har tatt seg en dukkert. Hvordan kunne det skje? En sak for Martin Kolberg og Kontroll -og konstitusjonskomiteen.

Pål Atle Skjervengen

– rydder plass for nazister hos frisøren

Foto Pål Atle Skjervengen i 1989. (Foto: NTB scanpix)

En frisør er dømt for diskriminering for å ha nektet å klippe en kvinne som kom i hijab. Dette har falt tidligere ordfører i Oslo og stortingsrepresentant for Frp, Pål Atle Skjervengen, tungt for brystet. Hva skal frisøren gjøre om det kommer en kunde i nazi-kostyme?, spør han på sin egen Facebook-side. Om så skulle skje, bør en slippe vedkommende inn. En bør starte med å få av ham barten. Det er også mulig å klippe ham stygt og skjevt. Men klippes skal han. Slik er loven.

Lillian Müller

– fortsatt klar som et egg

Foto Lillian Müller (Foto: NTB scanpix)

Den tidligere Playboy-modellen, Lillan Müller, sier til VG at hun vil «bli mor igjen på den ene eller andre måten». Det er gjerne en måte det er enklest å gjøre det på. Men det er mulig det ikke lenger fungerer like godt for Müller som har rukket å bli 65 år. For fire år siden uttalte hun til VG at hun var «helt klar til å få flere barn». «Jeg har så mye vitalitet og energi, og skulle gjerne fått en baby i dag», sa hun. Det spørs om ikke tiden nå er inne for på prøve den andre måten.

Selfietopppen oppdateres hver dag frem til vinneren annonseres på Kulturhuset 7. desember!

Powered by Labrador CMS