Ledelse

May står fast på reform av lederlønningene

Vil gi aksjonærer en stemme i hva sjefene skal tjene, ifølge Financial Times.

Publisert Sist oppdatert

Theresa May, statsminister i Storbritannia, er ventet å presentere sin visjon for en kapitalisme med et vennligere ansikt i dag mandag.

Det blir ikke de største omveltningene i første omgang.

Ifølge Financial Times skal Mays såkalte ”Grand Bargain” med næringslivet innebære et løfte om å senke selskapsskatten til 15 prosent dersom USAs kommende president Donald Trump gjør det samme. Noe han har sagt at han har planer om.

I bytte mot lavere skatt og årlige subsidier til forskning og utvikling tilsvarende 2 milliarder pund frem til 2020, skal næringslivet bidra til å ”motarbeide kapitalismens største overtramp”.

Dette skal skje ved å innfase nye regler for eierstyring. Men det er uklart hvor langt hun kommer til å gå. Forslaget om å kreve ansattrepresentanter i styrene er allerede blitt vannet ut, ifølge avisen.

Gir seg ikke på lederlønn

Men det er ventet at May kommer til å stå hardt på sitt krav om at aksjonærer skal kunne stemme på topplederlønnen i selskapet.

I forrige uke la Hermes Investment Management, som eies av BT Pensions Scheme (British Telecommunications pensjonskasse), frem en rapport som dokumenterte at britiske lederlønninger er for høye. Hvis man tok med bonusutbetalinger, lå den gjennomsnittlige lederlønnen på mellom 3 og 5 millioner pund i året, ifølge tall i rapporten.

Powered by Labrador CMS