Ledelse

Da Ole Gunnar Solskjær (t.v) kom inn som trener i Molde første gang, ble mange detaljer endret. Garderoben ble bygd om, klubben ansatte en kokk, det ble stilt nye krav til kosthold, livsstil og innsats på trening. Molde vant serien det året. T.h. Daniel Berg Hestad tar med seg lærdommen i sin nye trenerkarriere.

Mikroledelse: Solskjær tok tak i detaljene

Da Ole Gunnar Solskjær først ankom Molde fotballklubb som trener, måtte spillerne forholde seg til et helt nytt regime.

Publisert Sist oppdatert

Blant annet skulle måltidene spises sammen, og maten ble laget av en håndplukket klubbkokk. Mangeårig MFK-kaptein Daniel Berg Hestad mener detaljstyring er helt nødvendig for å lykkes – men det bør ikke prates for mye, advarer han.

– Solskjær er veldig flink med detaljer. Han tok med seg engelskmennene som røsket litt opp i systemet her, slik at spillerne fikk optimale arbeidsforhold, både i garderoben, med maten og så videre. Det var en rød tråd i alt. Det har gjort at vi har løftet oss som klubb, sier Berg Hestad.

Han var profesjonell fotballspiller i over 20 år, og har spilt over 550 offisielle kamper for klubb og landslag i Norge og Nederland. Etter et europaeventyr nærmest uten sidestykke i norsk toppfotball, la han skoa på hylla vinteren 2016, i en alder av 40. Nå skal Berg Hestad lære bort det han kan til neste generasjons fotballhelter i Moldes andrelag.


«Solskjær er veldig flink med detaljer. Det var en rød tråd i alt. Det har gjort at vi har løftet oss som klubb»
Daniel Berg Hestad, tidligere Molde-kaptein

Balansegang

Å følge starten på Ole Gunnar Solskjærs trenerkarriere fra spillergruppa han ledet har vært en ideell inngang til treneryrket. Selv i sin siste sesong fant han små endringer som gjorde ham til en bedre spiller. For ham er oppskriften enkel:

– Det er viktig å snakke med spillerne litt her og litt der. Å nevne små detaljer på feltet når det er pause for eksempel, slik at de har det i bakhodet til neste gang.

Men for mye snakk er han ikke en tilhenger av. Balansegangen mellom rettledning og fullstendig detaljstyring kan være «vinn eller forsvinn».

– Å gi frihet uten at det går utover kvaliteten, men likevel hele tiden bidra til en bevisstgjøring rundt hva du som enkeltspiller og som lag driver med er viktig. Når de ansatte, i dette tilfellet spillerne, begynner å diskutere seg imellom og stille spørsmål, og lage avtaler seg imellom for å bedre egen prestasjon, så er du inne på noe, sier Berg Hestad.

Powered by Labrador CMS