Arbeidsliv

Ny arbeidslivsdirektør i KS

Rådmann-veteran tar over direktørstillingen til Per Kristian Sundnes.

Publisert Sist oppdatert

Direktør for arbeidsliv i Kommunenes Sentralforbund (KS), Per Kristian Sundnes, går av med pensjon.

Mandag ble det klart at mangeårig rådmann i henholdsvis Ullensaker og Vågå kommune, Tor Arne Gangsø (55), tar over stllingen og skal lede arbeidsgiverdelen av den største organisasjonen i norsk offentlig sektor.

– Jeg kjenner på stor ydmykhet over å skulle ta over etter Per Kristian Sundnes. Det blir en utfordring å ta vare på den tilliten og respekten Per Kristian har hatt og har i kommunene, hos partene i arbeidslivet og i KS, sier Gangsø.

I til sammen 15 år har Gangsø vært rådmann. 12 av dem var i Vågå kommune. Han har også bakgrunn fra norsk organisasjons-, kultur- og næringsliv.

Det siste året har han vært leder av det sentrale rådmannsutvalget i KS, som har fast observatørplass i KS’ hovedstyre.

– Jeg kjenner KS først og fremst fra medlemssiden. Det siste året har jeg også fått følge de politiske prosessene i KS på nært hold. Begge deler har gjort meg trygg på at norske kommuner og fylkeskommuner har en svært kompetent og slagkraftig organisasjon i ryggen. Det er avgjørende både for å trygge og utvikle det lokale demokratiet, og for å sikre gode velferdstjenester for innbyggerne. Derfor ser jeg fram til å kunne bidra til å styrke og utvikle KS videre. Ikke minst ser jeg fram til å fortsette et tett og tillitsfull samarbeid med organisasjonene på arbeidstakersiden, sier Gangsø i en pressemelding.

Ifølge KS var det «svært mange godt kvalifiserte søkere til stillingen». Likevel omtaler dr valget av Gangsø som «opplagt»

– Alle som utgjorde intervjupanelet i denne prosessen er samstemt om at Tor Arne Gangsø er rett person for jobben. Vi har særlig vurdert tre viktige funksjoner; for det første å være leder for et stort område med mange ansatte i KS, for det andre å kunne lede kompliserte tarifforhandlinger med mange involverte parter på en god måte, og for det tredje å bidra til å gjøre KS enda viktigere som utviklingspartner for norske kommuner og fylkeskommuner. I en samlet vurdering fremstod Tor Arne Gangsø etter hvert som et opplagt valg, og vi er svært glad for å få ham på laget, sier administrerende direktør i KS, Lasse Hansen.

Powered by Labrador CMS