Ledelse

Tidligere langrennshelt, Bjørn Dæhlie, mener næringslivsledere fortjener mer anerkjennelse.

Vil ha oss til å heie på ledere

Bjørn Dæhlie synes ledere fortjener litt av den applausen nordmenn gir til idrettsheltene.

Publisert Sist oppdatert

På et frokostmøte arrangert av den borgerlige tankesmien Civita sto spørsmålet om hvorfor næringslivet har et så dårlig rykte på agendaen.

Klassekampen skriver at vår tidligere langrennshelt nummer én fortjener mer anerkjennelse.

– Jeg tror ikke næringslivsledere har behov for å bli framstilt som folkehelter, men det gjøres mye hardt arbeid og tas høy risiko som skaper arbeidsplasser rundt om i Norge som ikke blir satt pris på, sa Bjørn Dæhlie til avisen etter sitt innlegg.

Temaet er på agendaen i lys av en undersøkelse som Perceptor har gjennomført for NHO. Der kommer det frem at nordmenn har et dårligere inntrykk av næringslivet enn dansker og svensker. 46 prosent av de spurte nordmennene mener at en eier ikke bør kunne ta ut så store utbytter hun vil, mens kun 29 prosent av danskene mener det samme. Flertallet av nordmenn mener dessuten at politikerne har æren for den høye levestandarden, mens flertallet i våre naboland mener næringslivet har vært viktigere for dette.

Nordmenn forbinder næringsliv med naturressurser og enkelte negative begreper som grådighet, mens vekst, innovasjon og kvalitet dominerer mer blant svensker og dansker, viser undersøkelsen.

Powered by Labrador CMS