Ledelse

4 av 10 følte seg mindre inspirert, mens nesten like mange følte seg mindre engasjert og mindre motivert på hjemmekontor.

3 av 10 nordmenn følte seg mindre kreative på hjemmekontor

Ledere burde i større grad legge til rette for at ansatte på hjemmekontor skaper en kreativ atmosfære når det fremover skal legges opp til en mer hybrid arbeidshverdag.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom pandemien har nordmenn i mye større grad enn tidligere måttet bruke hjemmet til både hobbyer, aktiviteter og jobb.

En undersøkelse gjennomført av Respons Analyse på vegne av HP, viser imidlertid at hjemmet ikke alltid har forutsetningene som skal til for å opprettholde kreativiteten i hverdagen.

Her kommer det frem 3 av 10 nordmenn føler seg mindre kreative når vi skal arbeide hjemmefra sammenlignet med utenfor hjemmet.

– Da mange på kort tid ble nødt til å oppholde seg mer hjemme, var det nok ikke alle som hadde mulighet til å tilrettelegge nok for en kreativ atmosfære, sier administrerende direktør i HP, Verner Hølleland i en melding.

Mangel på inspirasjon, engasjement og motivasjon

Foto Verner Hølleland, administrerende direktør i HP. (Foto: HP)

Undersøkelsen ble gjennomført i uke 10 og 11 i 2021 av Respons Analyse for HP.

Den er utført i et representativt utvalg av respondenter i en alder mellom 18 og 92 år, og den har tatt sikte på å avdekke holdninger og vaner tilknyttet kreativ utfoldelse når man skal skape hjemmefra.

Den hadde 1974 respondenter i Norge, hvorav 918 nordmenn oppgav at de jobbet hjemmefra. Disse ble i vår spurt om hvordan tilværelsen påvirket dem.

I tillegg til at mange slet med kreativiteten, var det også hos mangel på inspirasjon, engasjement og motivasjon hos mange

– 4 av 10 følte seg mindre inspirert, mens nesten like mange følte seg mindre engasjert og mindre motivert. Hver tredje nordmann følte seg også mindre strukturert. Dette tyder nok på at folk ikke har vært flinke nok til å tilrettelegge, sier HP-sjefen.

Han tror mange nordmenn kunne hatt godt av å i større grad legge til rette for en kreativ atmosfære når det fremover skal legges opp til en mer hybrid arbeidshverdag.

– Hjemmet blir en viktigere del av hverdagen for svært mange i tiden fremover, og så langt det er mulig bør det være en plass eller helst et eget rom hvor det er innredning og utstyr som kan skape inspirasjon, poengterer han.

Mindre stresset

Til tross for at flere slet med mangel på kreativitet viste også undersøkelsen én positiv trend – folk følte seg mindre stresset.

– 47 prosent av respondentene svarte at de var mindre stresset da de arbeidet hjemmefra. Å ikke ha for mange folk hengende over seg virket dermed å ha en positiv effekt på mange på dette området, sier Hølleland.

Han tror høsten og vinteren vil by på mange nye utfordringer rundt hvordan nordmenn legger opp hverdagen sin.

– Det blir nok ikke slik at alle skal tilbake til «normalen». Om man skal fortsette å skape hjemmefra så anbefaler jeg å se på hvordan hjemmet i større grad kan bli et skikkelig mekka for kreativ utfoldelse, sier han.

Powered by Labrador CMS