Ledelse

– Storm i et vannglass

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) mener samtalen mellom utenriksminister Jonas Gahr Støre og leder av Nobelkomiteen, Thorbjørn Jagland, i New York, er blåst opp.

Publisert Sist oppdatert


– Man må kunne skille mellom det at regjeringsmedlemmer utøver press og det at man utveksler noen ord på gaten. Jonas hadde et møte med den kinesiske utenriksministeren, og den første han treffer på gaten etterpå er Thorbjørn Jagland. At de snakker sammen i noen minutter om dette, er jeg trygg på at begge to klarer å håndtere på en god måte, sier Stoltenberg til Aftenposten.

Ordvekslingen mellom de to på gaten i New York skjedde etter at Støre akkurat var ferdig med et møte med Kinas utenriksminister. Støre fortalte Jagland at kineserne kom til å reagere meget sterkt dersom en kinesisk opposisjonell fikk årets fredspris. To ukers enere fikk kinesiske Liu Xiaobo årets fredspris.

– Jeg kjenner Jonas godt nok til at jeg vet at han aldri ville gitt uttrykk for noe press på komiteen. Og jeg kjenner Thorbjørn godt nok til at jeg vet at han ikke lar seg presse, sier statsministeren til Aftenposten.

Powered by Labrador CMS