Nyskaping

Vivaldi-sjef, Jon von Tetzchner.

Grønt partnerskap mellom nettleser og søkemotor

Når Vivaldi og søkemoteren Ecosia velger å samarbeide, blir utfallet at det plantes trær i områder i verden der miljøet er truet.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Vivaldi i en pressemelding.

Som et resultat av partnerskapet, kan Vivaldi-brukere få omsatt sine websøk til plantede trær i disse områdene. Ecosia donerer minst 80 prosent av sin profitt fra søk og annonseinntekter til å støtte treplanting-programmer over hele verden.

Selskapet har allerede plantet nær 7,5 millioner trær siden lanseringen i 2009, og håper nå å kunne passere milliarden før 2020 – nå med hjelp av Vivaldi-brukerne.

– Vi er stolte av å samarbeide med Ecosia, og ser frem til at våre brukere kan gjøre en forskjell for miljøet gjennom å søke på nettet, sier Jon von Tetzchner, administrerende direktør i Vivaldi Technologies.

Han legger til at selskapet har stor tro på å gi folk ansvar for sin egen søkeerfaring, og at man ved å inkluderer Ecosia får gitt de miljøbevisste brukerne muligheten til å benytte en grønnere søkemotor.

Brukere som installerer Vivaldi for første gang vil se Ecosia i søkefeltet til høyre for adressefeltet. Klikker man på forsørrelsesglassikonet vil man få en meny med søkemotormuligheter, der Ecosia er inkludert. Det er også mulig å søke med Ecosia i adressefeltet etter å ha valgt denne muligheten i søkeinnstillingene. Brukere som oppdaterer Vivaldi, og tidligere har brukt en annen søkemotor, må lagre nye innstillinger før Ecosia blir tilgjengelig.

Ecosia bruker Bing-teknologi, som bruker sine egne algoritmer. Når man søker med Ecosia, vil brukerne se en liten teller med et tre oppe i høyre hjørne av skjermen. Det vil vises en personlig rekord over hvor mange trær brukeren har hjulpet til med å plante, ved å bruke den miljøvennlige søkemotoren.

– Vi er overlykkelige over å samarbeide med Vivaldi og deres brukere, sier Ecosia-direktør Christian Kroll, og legger til:

– Dette er et stort steg mot vårt mål om å plante en milliard trær før 2020, og det viser at teknologi kan forsterke millioner til å påvirke planeten vår.

Detaljfokus

Vivaldi 1.9 legger til en rekke produktforbedringer og videreutviklinger for å forbedre brukererfaringen for brukerne:

  • Forandring av plasseringen av utvidelsesknappene i adressefeltet
  • Sortering av notes
  • Forbedringer på URL autofullfør
  • Mulighet til å forandre listen for lagrede skjermdumper
  • Forbedringer for personopplysninger og sikkerhet
Powered by Labrador CMS