Samfunn

Finansmannen Christen Sveaas har kjøpt nesten 24 millioner aksjer i Norske Skog, og kontrollerer nå nesten 13 prosent av selskapet.

Går tungt inn i Norske Skog rett før «dommedag»

Norsk storhandel av Norske Skog-aksjer kun dager før akseptfristen for selskapets refinansieringsplan.

Publisert Sist oppdatert

Mange har solgt unna Norske Skog-aksjer på grunn av den overhengende konkurs-trusselen. Mandag ble det blant annet kjent gjennom en børsmelding at Blackstone-selskapet GSO ikke lenger er største eier i selskapet. Fondet er etter lengre tids nedsalg helt ute av eiersiden.

Tirsdag morgen kom det en ny børsmelding fra Norske Skog. Der opplyses det finansmannen Christen Sveaas gjennom selskapet Kistefoss AS har kjøpt seg opp til en eierandel i selskapet på 12,81 prosent.

Ifølge meldingen har Kistefoss AS kjøpt nær 24 millioner aksjer i Norske Skog. Fra før eide han omtrent 11 millioner. Dermed kontrollerer siviløkonomen fra Oslo nå drøyt 35 millioner aksjer i det tradisjonsrike norske selskapet.

Oppkjøpet gjør sannsynligvis Christen Sveaas til den største aksjonæren i selskapet, skriver E24. Norske Skog er enige med aksjonærer og kreditorer om å utsette akseptfristen for refinansieringsplanen til førstkommende fredag, 18. august.

Sveaas har ved en tidligere anledning sagt til DN at det er mulig at selskapet går konkurs, men har oppfordret myndighetene om å holde seg borte fra saken.

Powered by Labrador CMS